Startsidan      Böcker      Dramatik      Kultur-/barnprojekt

Margareta Lindberg

Dubbeltriss i Paradiset
Dubbeltriss i paradiset
2004
Läs 1:a kapitlet

Handlar om samma personer som Oskar i Paradiset. Invävt finns delar av handlingen i Julmysteriet.
Ännu ett forskningsuppdrag för Oskar ! Hur ska han göra för att hitta ägaren till ett viktigt brev som saknar både avsändare och brevskrivare ? Oskar går systematiskt till väga, samlar ledtrådar och hypoteser i sin tanke-bankbok... En uppmärksam läsare kanske också kommer på lösningen!

Lämplig högläsningsbok från 7-12 år. Finns på bibliotek och kan köpas från Adlibris.

Illustrationer: Gunilla Kvarnström
ISBN 91-29-66095-5. Rabén&Sjögren 2004.

"Margareta Lindberg har tidigare skrivit Oskar i Paradiset(1988), och här kommer en fortsättning om Oskar, bröderna Bill, Bull och Bamse, föräldrarna och grannarna. Oskars vetgirighet och utforskariver gör att han hamnar i många dråpliga och besvärliga situationer. Men det är en kille som har en sympatisk framtoning och är mycket omtyckt av sin omgivning. Pojkarna hittar en trisslott med en vinst när de letar efter intressanta och användbara saker i en container för grovsopor. Oskar tar som sin uppgift att ta reda på vems lotten verkligen är. Det löser sig tack vare Oskars utmärkta forskartalang och lite tur. Språket är lättillgängligt med mycket dialog. Gunilla Kvarnströms humoristiska svartvita teckningar bidrar till att förhöja läsglädjen. Dubbeltriss i Paradiset är en bok för hela familjen, som också fungerar utmärkt för högläsning".
Eva Andersson BTJ-häftet 2004-08-25

"Paradiset kallas huset där elvaårige Oskar bor med föräldrar och småsyskon. Det ligger i en förort och alla grannar på gatan känner varandra. Oskar är full av upptåg och forskariver. I hans försök att spåra ägaren till upphittad trisslott blir alla på gatan inblandade. Många personligheter finns längs Aspvägen, och de beskrivs med humor och värme. Även en djuraffär och dess ägare ingår i miljön. Boken rymmer många komiska situationer och roliga reflektioner. Humorn tilltalar såväl vuxna som barn, vilket gör att boken borde bli en populär högläsningsbok. Både inom familjen , förskolan och de lägsta klasserna i grundskolan inbjuder den till att skratta tillsammans. För den läsvane eleven i skolår 1-4 passar boken även för egenläsning. De relativt få illustrationerna förstärker stämningen i boken."
Margareta Brengdahl BTJ-häftet 2004-08-25

Överst